Eger nagyszerű programokat kínál nemcsak a felnőtteknek, de ha családok szeretnének idelátogatni, a gyerekek számára is rengeteg lehetőség van a mókára és kikapcsolódásra – és ezzel, valljuk be, a szülők számára is pihentetőbbé válik a kikapcsolódás.

Szabadtéri programok közül az első a város szívében elterülő Szmrecsányi Lajos Érsekkert. A 12 hektáron elterülő park télen jégpályával várja a látogatókat, nyáron pedig a békás tó nagy élmény a gyerekeknek, ahogy itt található a város legnagyobb játszótere is.

A jól ismert Szépasszonyvölgybe is érdemes gyerekekkel menni! Gyakran indulnak a városközpontból kisvonatok, amiknek végállomása a Szépasszonyvölgy, ahol egy nagyszerű kalandpark várja a kicsiket és a kicsit nagyobbakat.

A város határában elterülő Felsőtárkányba is érdemes ellátogatni. Itt egy festői szépségű tó, muflon- és szarvasetetés, kisvonatozás, de még dínópark is várja a gyerekeket és szüleiket – akár egy egész napos remek program lehet ide ellátogatni. A dínóparkot személy szerint túlértékeltnek érezzük, de a fanatikus kis dinoszauruszrajongók biztosan nem így vélekednének…

Kicsit messzebb a várostól található Szilvásvárad, viszont kihagyhatatlan, nagyszerű program egy ide tervezett kirándulás. A Szalajka völgy vitathatatlanul az ország egyik legszebb táját kínálja, lehetőség van kisvonatozásra, ehetünk nagyon finom pisztrángot, de fogatozhatunk is és a méneslátogatás is remek program a lovak szerelmeseinek.

 

Rossz idő esetén sem kell elkeseredni, hiszen remek beltéri elfoglaltságok is találhatóak városszerte.

A Harlekin bábszínház mókás előadásokkal várja a legkisebbeket, de érdemes előre tájékozódni az előadások időpontjáról és a jegyeket is lefoglalni időben.

A Varázstorony a Líceum toronyépületének 4. szintjén kezdődik, itt látogatható a Csillagászati Múzeum, a Planetárium, a Varázsterem, a Camera Obscura (periszkóp) és a Panoráma terasz (ahol előre meghirdetett időpontokban távcsöves bemutatókat is szerveznek).

A Tűzoltómúzeum is nagyszerű program a kis, leendő tűzoltók számára, itt egyébként tematikai játszóház is található, illetve egy remek kis játszótér is.

A várat szintén érdemes rosszabb idő esetén is látogatni, hiszen a Dobó István Vármúzeum télen-nyáron nyitott ajtókkal várja a látogatókat.

A legkisebbekre is gondoltunk, a Bóta apartman teljesen család, gyerek- és bababarát. Etetőszéket, babaágyat és játszósarkot is biztosítunk.